Sunday, July 31, 2011

Ahlan Wasahlan ya ramadhan..;p

images from iluvislam.com

Ahlan Wasahlan..Selamat datang bulan ramadhan, bulan yang penuh keberkatan dan kerahmatan!.. alhamdulillah, kite masih diberikan kesempatan untuk menyambutnya lagi sekali. 

harapan ramadhan, semoga ramadhan kali ini lebih baik dari ramadhan sebelumnye..harap2 dapat berpuasa dalam erti konsep dan penghayatannya..bukan sekadar menahan diri dari lapar dan dahaga sahaja. harap2 dapat buat teraweh setiap malam..insyaAllah..

banyak kelebihan dan hikmah bulan yang ditunggu2 ni..mana taknye segala amalan kite dilipatgandakan. bagi orang yang ikhlas dan sabar menghadapi ramadhan didatangkan 2 kegembiraan padanya. ketika berbuka puasa dan ketika bertemu Allah nanti. Dimeriahkan dengan solat terawehnye, dengan amalan mengaji Al Qurannya.. disambung dengan qiamullail sebagai penghidup malamnye.. Diturunkan juga satu malam yang berkatnya menyamai seribu malam iaitu malam lailatul Qadar.. beruntungla bagi sesiapa yang menemui malam seribu bulan tu..

mmg bulan baik, bulan barakah bagi sesiapa yang berusaha untuk mencari redha Allah..inilah masanya juga kite mentarbiah diri kite, sentiasa membasahkan lidah kite dengan zikrullah..bersama-samalah kite memperbaiki diri kite ke arah yang lebih baik.. 

p/s: selamat menyambut ramadhan al mubarak buat seluruh umat islam. khasnya buat keluarga tersayang..abah, emak, angah, acit, ijah dan farah..buat sedara mara, buat sahabat2 dan kawan2.. :p

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...