Sunday, January 2, 2011

sihir/pukau/santau rawatan cara islam...

masyarakat melayu cukup sinonim dengan aktiviti2 di atas... sihir/pukau/santau dan yang seumpamanya.. yang tukang membuat dan yang kene buat kebanyakkannya orang melayu.. macam santau banyak lagi pecahan dia.. belum masuk saka..lagi pelbagai jenis.. 

mintak dijauhkanlah, simpang 44 orang kata dari menggunakan khidmat bomoh atau terkene buatan orang.. atau terlibat dalam benda2 canggini.. sangat kasihan dan menyedihkan sebenarnya.. tapi itulah yang ada dalam masyarakat melayu.. sampaikan orang2 bandar pown masih menggunakan khidmat bomoh dengan macam2 alasan dan sebab... orang kampung yang tradisional jangan kata la...memang taksub gile dengan benda2 camni..

bukan leh caya sangat bomoh ni kan... sampai ade kes2 kene rogol ngan bomoh, bomoh yang gunakan hantu/jin, guna jampi serapah pakai kemenyan sume, pakai sebut je mentera2..kalau x pakai ayat al-Quran sah bomoh x leh pakai.. pakai kemenyan dah sah2 pakai khidmat jin.. 

k...sebenarnya nak berkongsi rawatan cara islam untuk merawat sihir/pukai/santau dan seumpamanya.. biasa dengar darussyifa' kan? tuan guru dato' dr harun din? ramai la yang datang berubat dan cawangan kliniknya ada hampir satu malaysia..lagi satu yang baru jer aku dapat tahu.. sinar zamdurrani.. ni website dia..http://www.zamdurrani.dumei.com/v2/...


insyaAllah..segala penyakit ade ubatnya.. keberkesanan rawatan hanya dengan bantuan Allah.. kepulihan penyakit sebenarnya ada dalam diri pesakit.. sentiasa basahkan lidah dengan zikrullah.. dekatkan diri dengan Allah...insyaAllah..tiada yang mustahil..


1 comment:

  1. kat tempat saya ada seorang yang mengamalkann sihir, dimana ramai orang kampung telah melihat sejenis makhluk seperti manusia setinggi sejengkal, ada yang mengatakan makhluk itu ialah toyol atau pun anak kerak. setiap malam selasa dan malam jumaat akan ada bau seperti kemenyan apabila lalu di kawasan rumahnya, mungkin masa itu dia sedang menjampi amalannya. dia juga menggunakan minyak orang mati dibunuh (minyak mati bunuh/minyak dagu) untuk tujuan mengkhinati orang, apabila mangsa tersebut sakit dia berpura2 merawat mangsa tersebut. dia juga boleh melakukan SANTAU kepada mangsa-mangsanya, bagaimanakah cara supaya segala perbuatan yang dia lakukan tersebut tidak terkena kepada orang lain dan supaya terkena kembali kepada diri dia sendiri. nama dia ialah Roslan Bin Li dan nama emak dia ialah Bidah. no tel dia 0111 9311898

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...